NIGDY nie pozbawiaj się przyjemności jedzenia !!!
To będzie już drugie spotkanie z kuchnią włoską.
Razem Alberto Amati zapraszamy Cię na wspólne robienie włoskich pierogów Calzone Romagnolo.
Calzone Romagnolo to produkt spożywczy, typowy dla samego regionu Romagna, składający się z cienkiego ciasta typu focaccia, wykonanego z mąki pszennej, smalcu, sody, soli i wody.
Tradycyjnie przygotowywana jest na metalowej płycie albo na patelni
Włoski poeta Giovanni Pascoli określa Calzone Romagnolo jako ”chleb, a właściwie narodowe jedzenie regionu Romagna”.
Obecnie jest to duży pieróg z wszelkiego rodzaju składnikami w środku. Najbardziej tradycyjny to ten zrobiony z dodatkiem pomidora, mozzarelli i oregano.
Zdradzimy Ci najważniejsze rady dotyczące przygotowania włoskich pierogów. Będziemy mieszać, piec i delektować się aromatami oraz smakami.
Cena: 50 zł/osobę.
Informacje i zapisy w Biurze Obsługi Klienta ŚOK oraz pod numerem telefonu 889 647 418.
